Most így állunk

 Jó sok idő telt el az utolsó post óta, ezért most már kötelességünknek érezztük egy helyzetjelentés megfogalmazását. Tekintsünk vissza egy kicsit 1,5 hónappal ezelőttre. Körülbelül ekkor történt ugyanis, hogy a Gyetvai Fivérek Zrt. váratlanul - a lakók nagy örömére - lebontotta a daruját az Aladár utcai telepén, mert ugye ez már egy anyaglerakó, anyagraktározó disznóól. 

Megcsillant a szemünkben a győzelem szikrája, mely már azóta (néhány hete) ki is hunyt, hiszen a daru megint áll. Egy kicsit úgy tűnik, hogy egy helyben állunk, nem sikerül érdemben előrébb lépnünk a még mindig beépítetlen teniszpálya ügyében, de nem adjuk fel, mert nem szabad. A Gyetvai Fivérek már annyi kárt okoztak a kerületnek, hogy jóérzésű ember nem engedheti, hogy pusztán haszonszerzés céljából ezt műveljék egy műemlékké nyilvánított teniszpályával. Nem adhatjuk fel!

2009.08.15. 22:46 3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://naphegy.blog.hu/api/trackback/id/tr831312056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Purell 2009.09.22. 12:59:59

Nem tudom, hogy a Hegyalja út, Mészáros utca sarkán lassan egy éve álló félbehagyott épitkezés még a Naphegy része-e, de érdemes lenne utánajárni, hogy a Charles apartments fizet-e valami büntetést az I. kerületnek azért, hogy egy gyönyörü épületet igy hazavágtak, átfabrikáltak és félbehagyták!!!

Tiltakozó · http://naphegy.blog.hu 2009.09.28. 23:38:02

Az már sajnos nem a Naphegyhez tartozik, de egyetértünk, súlyos helyzetek uralkodnak ott is, csakúgy mint a porig rombolt naphegyi teniszpálya ügyében. Ezzel kapcsolatban hamarosan szerveznek egy gyűlést is, amiről itt is hírt fogunk adni. Érdemes lenne minél többen megjelenni, éreztetvén azt, hogy most már be kéne fejezni az ilyen fajta disznóságokat.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.12. 00:03:51

kakukk2 hozott ide az Urbanistaról. Ezt írta:
"A wellness a kerületi sporttelep alsó sarkába épül, állítólag lesz benne tanuszoda a kerületi kölyköknek, ami jó..."
Hát, ha nem is tanuszoda, de volt egy uszoda az akármilyenimpex (már nem emlékszem, 10 éve el is költöztünk) székház alagsorában, ahová pl. a fiam is járt, mint óvodás. (most 25 éves.) Egy reggel megyünk a fürdőcuccal, a bejárat előtt ott áll az egész óvodáscsoport, szülők, óvónéni - meg a tanácstalan üzemeltető, akit kitiltottak a még két évig érvényes szerződése ellenére az uszodából úgy, hogy még a törülközőjét se hozhatta ki... némi tárgyalás után a gyerekeket elvittük az óvodába és az úszásoktatás dicstelen véget ért. Az ok: a székházat "átvette" a t. DunaTV és a maga részéről tett a jogra és az érvényes szerződésre, a gyerekek meg nem érdekelték...
Persze lehet, hogy "valakinek az egyéni túlkapása", "ügyvédi ballépés" volt az egész, mint általában mondják utólag; de ez az a gyerekeket, meg az üzemeltető vállalkozót már nem kártalaníthatta - és ennek még csak a szándéka sem meröült föl a későbbiekben sem.
Amúgy több gyermekintézményből jártak oda úszni...

Naphegy

Szemelj ki egy frekventált helyen lévő ingatlant minél több építési korlátozással, így olcsón juthatsz hozzá, utána ügyeskedd ki a korlátozások feloldását, és már épülhet is az irodaház.

A helyszín

Műemlék

Fotók

Szavazzon!

Mi is olvassuk

süti beállítások módosítása