Omlásnak indítják a hegyet a wellness központ miatt #1

Naphegy: 2009.03.24.

A budapesti I. kerületben a műemlékké nyilvánított teniszpálya beépítése mellett más projektek is folyamatban vannak.

A Tabánban most épp egy wellness központot próbálnak a Czakó utcai sportpálya hegyes-dombos oldalába beleépíteni, egy mélygarázzsal karöltve. Ez önmagában még nem is lenne baj, az viszont már komoly problémát jelent, hogy omlásnak indult a hegyoldal, így a tetején lévő kosárlabda- és futballpálya is veszélyessé válhat. Nem beszélve a klubházról, ami szintén közel található a "szakadékhoz".



Nagyobb térképre váltás

A wellness központ építése közben más meglepetések is jelentkeztek. Ugyebár ezt a hatalmas földmennyiséget ki kellett onnan bányászni és el kellett szállítani. A szállítást a beruházó nem teljes hosszában a Hegyalja úton bonyolította le, hanem jobbnak látta a Czakó utca és az Aladár utca útvonalán megközelíteni a Hegyalja utat. A teljes tengelyterhelésű, hatalmas súlyú kamionok (legalább 6-8 darab) 5-10 percenként robogtak végig a fent említett utcákon csurig földdel a platójukon. Ezt a borzasztó nagy súlyt nem volt képes az útburkolat elviselni, így több helyen beszakadt és pocsolya nagyságú kátyúk keletkeztek. Ne felejtsük el, hogy ezen az útvonalon jár a 178-as BKV busz is, ezek a buszok sem a pehelykönnyedségükről híresek. Az útburkolat alatt húzódó csövek megroppantak, néhány nappal később eltörtek, így nem egyszer több órára is elvágták a lakosságot az ivóvíztől.

Most ott tartunk, hogy az építkezés áll, a hegyoldal omlik, az Aladár utca közlekedésre alkalmatlanná vált a keletkezett kátyúk és hepehupák miatt.


2009.03.24. 16:25 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://naphegy.blog.hu/api/trackback/id/tr901022719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Naphegy

Szemelj ki egy frekventált helyen lévő ingatlant minél több építési korlátozással, így olcsón juthatsz hozzá, utána ügyeskedd ki a korlátozások feloldását, és már épülhet is az irodaház.

A helyszín

Műemlék

Fotók

Szavazzon!

Mi is olvassuk

süti beállítások módosítása