Gyetvaiék a 150 leggazdagabb magyar között

A Népszabadság listát készített a 150 leggazdagabb magyarról az Opten Informatikai Kft. értékelése alapján. Mindebből számunkra az az érdekes, hogy a Gyetvai Fivérek (Gyetvai Géza és Gyetvai Zsolt) az előkelő 132. helyen állnak. Jó sok irodaházat és lakást húzhattak fel, mire elérték ezt a szintet. Becsült vagyonuk - a kiadvány szerint - 4,7 milliárd forintra tehető, melyet ingatlanfejlesztési tevékenységből hoztak össze. Ez bizony jelentős.

Részlet a kiadványból:
"A médiában is figyelmet kapott ügyük a tulajdonukban lévő naphegyi teniszpálya fejlesztése. A környékbeli lakók nehezményezik, hogy építés helyett deponálás folyik az I. kerületi prémiumövezetben. A cég szerint azonban a terület rendezett, az átépítési munkálatokra a jogerős engedély rendelkezésre áll. Az is igaz, hogy az irodafejlesztés tervei jelenleg talonban vannak, piaci nehézségekre hivatkozva ezt a beruházást is késleltetik."

Abban a kérdésben, hogy a terület rendezett-e vagy sem, mindenki döntsön saját belátása szerint, ám engedjék meg, hogy segítsünk néhány fotóval. Úgy véljük, ez a kérdéskör nem szorul további magyarázatra, a képek magukért beszélnek. Bele se merünk gondolni micsoda piaci nehézségei lehetnek a vállalatnak, ami miatt fel kellett függeszteni az építkezést. Felettébb érdekes és sajátos elképzelésnek bizonyul a Fivérek részéről egy hatósági eljárást követő határozat piaci nehézségként való értelmezése...

Címkék: budapest magyar népszabadság első felmérés leggazdagabb tiltakozás kerület műemlék gyetvai fivérek urbanista beépítése budavár ikerület teniszpálya elsőkerület top150

2009.11.18. 23:11 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://naphegy.blog.hu/api/trackback/id/tr631535543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goriot 2009.11.21. 19:11:52

Üdv mindenkinek!

Csak egy kérdés mióta lehet vadkempingezni a főváros parkjaiban. Itt a naphegyen már három sátor is van.
Hol legyen vége a toleranciának mondjuk ötven sátornál többet ne engedjünk?
Mi a megoldás?
üdv,G.

Naphegy

Szemelj ki egy frekventált helyen lévő ingatlant minél több építési korlátozással, így olcsón juthatsz hozzá, utána ügyeskedd ki a korlátozások feloldását, és már épülhet is az irodaház.

A helyszín

Műemlék

Fotók

Szavazzon!

Mi is olvassuk

süti beállítások módosítása